Knokesuppe

👯 4 posjoner ⏳ 2,5 timer

Knokesuppe med grønnsaker og svineknoke. Dette er barndomsminner.

Oppskriften

  • Ha svineknoken, pepper og laurbærblad i en gryte, og dekk med vann, kok opp, skum av og la det småkoke i 1 ½ time.
  • Skrell grønnsakene og potetene og skjær alt opp i terninger. Ta opp knoken av kokevannet, skjær av fett og skjær kjøttet opp i mindre biter.
  • Kok grønnsakene møre i kokekraften fra svineknokene. Når grønnsakene er ferdig kokt tilsetter du kjøttet og varmer opp til deilig lapskaus.
  • Smak til med salt og pepper. Server med hakket persille og flattbrød.

Ingredienser

Tips

En svineknoke har skuffende lite kjøtt i seg, så om dere er flere enn 2-3 personer ville jeg kokt 2 knoker.

Hvem har vi stalket?

Eivind Hellstrøm