Knokesuppe
👯 4 posjoner ⏳ 2,5 timer
Knokesuppe med grønnsaker og svineknoke. Dette er barndomsminner.
Oppskriften
- Ha svineknoken, pepper og laurbærblad i en gryte, og dekk med vann, kok opp, skum av og la det småkoke i 1 ½ time.
- Skrell grønnsakene og potetene og skjær alt opp i terninger. Ta opp knoken av kokevannet, skjær av fett og skjær kjøttet opp i mindre biter.
- Kok grønnsakene møre i kokekraften fra svineknokene. Når grønnsakene er ferdig kokt tilsetter du kjøttet og varmer opp til deilig lapskaus.
- Smak til med salt og pepper. Server med hakket persille og flattbrød.
Ingredienser
Tips
En svineknoke har skuffende lite kjøtt i seg, så om dere er flere enn 2-3 personer ville jeg kokt 2 knoker.
Hvem har vi stalket?
Eivind Hellstrøm