Høyrygg med anis

👯 4 posjoner ⏳ 3 h 30 min

Langtidskokt høyrygg med dyp smak av anis. Serveres med ris.

En putrende høyrygg i ovnen er noe man ofte kan se på våre hytteturer. Når kjøttet er mørt og faller fra hverandre er den klar. Blir det for lite grønt pleier vi å servere denne med en babyleaf-salat med en sennep og honning vinaigrett.

Oppskriften

  • Del kjøttet i store grove biter. Hakk løken og riv hvitløk og ingefær fint. Kjør gjerne grovhakket hakket hvitløk og ingefær sammen til en fin mos i en liten hurtigmikser for å slippe å hakke på deg senebetennelse. Varm ovnen til 150 grader.
  • Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje. Brun kjøttet godt på alle sider og krydre lett med salt.
  • Legg kjøttet over i en mellomstor tykkbunnet kasserolle. Ha løken over i stekepannen, senk temperaturen noe og la det frese til løken blir blank og myk. Rør jevnlig slik at det ikke fester seg i bunnen. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese videre i ca. 5 minutter, blir det tørt i pannen hell på mer olje og rør kontinuerlig. Ha i stjerneanis og sort pepper underveis. Tilsett soyasaus, sukker og tomatpure og rør alt godt sammen.
  • Hell blandingen fra stekepannen over kjøttet og tilsett kraft slik at det akkurat dekker kjøttet. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og sett hele kasserollen inn i stekeovnen. La kjøttet stå i ovnen i ca. 3 timer, eller til det er helt mørt og nesten faller fra hverandre.
  • Husk å sette på ris.
  • Løft kjøttet opp av kasserollen og kok sausen inn til den tykner noe. Rør ofte så det ikke fester seg i bunnen. Legg kjøttet tilbake i sausen og hold det varmt.
  • Rør inn hakket koriander i gryta og server med ris og eventuelt en salat om du vil.

Ingredienser

Tips

Vi pleier alltid å kjøpe en ekstra stor ingefær for å kutte opp og ha i fryseren. Skrell den ferske ingefæren, kutt opp i tommeltottstore biter og frys det ned i en tett boks. Når den er halvfryst er den enklere å rive også.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen