Hamburgerbrød
👯 16 posjoner ⏳ 2 timer
Fyll frysern med hjemmelaget hamburgerbrød!
Oppskriften
- Mål opp og bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskinbolle. Spar ett egg til pensling. Bruk en eltekrok og elt i kjøkkenmaskinen i ca 15 minutter.
- Ikke slurv med eltingen. Dette skal man bruke tid på for å få gluten til å gjøre jobben for å få luftige fine brød. Sett på ei stoppeklokke.
- Dekk bollen med plast og sett deigen til heving. Deigen skal heve til dobbel størrelse, ca 45-60 minutter.
- Finn frem stekebrett og dekk med bakepapir.
- Strø litt mel på kjøkkenbenken og velt uten deigen på bordet. Del den i to med en bakeskrape (om du har, om ikke, kjøp en). Del hver halvdel i åtte biter og rull dem til boller som legges på brettet.
- Ha litt mel på hånden og trykk bollene flate. Dekk med rent kjøkkenhåndkle og la de heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
- Når brøda er ferdighevet, pensle dem forsiktig med pisket egg og strø over sesamfrø.
- Stek brødene midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.
Ingredienser
Tips
Lag hjemmelaget burger og server med for eksempel parmesanchips og karamellisert løk
Hvem har vi stalket?
Eivind Hellstrøm