Gulasjsuppe
👯 6 posjoner ⏳ 1.5 timer
Ta hverdagen tilbake med varmende gulasjsuppe.
Denne suppa har fulgt Cecilie på sin vei i livet, og blitt skrevet ned i ei bok, og derfor vet vi ikke hvem som er stalket. Men kan love at det er gode smaker!
Oppskriften
- Hakk løk og hvitløk. Stek gul løk i en gryte i litt olje til den en blank.
- Ha i hvitløk og kjøttdeigen og brun kjøttet med løken.
- Gjør klar paprikapulver, hvetemel, merian, tomatpuré, laubærblad og knus karve i morter (om du har). Ha alt i gryta når kjøttdeigen er brunet. Hell over kraft.
- Kok opp, og la gryta putre på svak varme i 10-15 minutter.
- Hakk grønnsakene i terninger. Legg grønnsakene i gryta og trekke til de er møre. Dette pleier å ta ca 30-45 minutter.
- Server med hakket persille om du har, og godt brød.
Ingredienser
Tips
Siden vi er to personer i dette møblerte hjemmet, har vi ofte en 2-dagers gulasj, like god om ikke bedre dagen derpå.
Denne kan fint fryses, og tas med ut på tur og varmes opp på bålet, med pinnebrød.
Du kan bytte ut kjøttdeig med for eksempel høyrygg i terninger, men da må kjøttet putre i 3-4 timer, istedenfor 15 minutter.
Hvem har vi stalket?
Cecilie