Grilla ørret

👯 4 posjoner ⏳ 1 time

Grill sennepsmarinert ørret på en seng av grovsalt, servert med potetsalat og agurksalat.

Ørret er en favoritt på grillen. Skulle helst fiska den sjæl, si!
Denne gangen klarte vi å glemme det grove saltet som fisken skal grilles på, vi er fortsatt sikre på at saltgrilling er best.

Oppskriften

    Potetsalat

  • Kok poteter til de er møre. Hell av vannet og la dampe av.
  • Rør sammen creme fraiche, sennep, olje, hvitvinseddik og sukker. Smak til. Smak tilslutt med salt og pepper.
  • Kutt fennikel i passe tynne skiver. Når potetene er avkjølt kutt i passe store biter. Bland fennikel, poteter og sennepsausen. Pynt med den grønne busken fra fennikelen.

    Agurksalat

  • Ha eddik, vann, sukker og chili i en kjele. Kok opp og sett til side til avkjøling.
  • Kutt sjalottløk i tynne skiver. Skrell skallet av agurken. Del agurken i fire på langs, slik at du kan skrape ut kjernen med en teskje. Kutt agurken i terninger.
  • Når man tar ut kjernen av agurken smaker den bedre agurk, og holder seg sprø.
  • Ha agurk og løk i en liten bolle. Hell over laken.

    Fisken

  • Bland sammen sennep, brunt sukker og dill i en liten bolle.
  • Ta frem aluminiumsfolie som skal fungere som et rom for fisken på grillen.
  • I bunnen av aluminiumsfolien har du i masse grovt salt.
  • Varm grillen og legg på aluminiumsfolien med saltet. Saltet skal altså varmes opp i ca 10 minutter på direkte varme før du har i fisken.
  • Salte og pepre fisken. Legg sennepsblandingen over hele fisken. Når saltet er varmt, legg fisken med skinnet ned på saltet. Lukk aluminiumsfolien.
  • Stek under lokk hvis du har. (Om du griller over bål/bålpanne vil grilltiden være lengre.)
  • Tykkelsen på fisken har også mye å si for steketid. Men følg med. Det vil ta ca 15-20 minutter med lokk.
  • Du vet den er ferdig når den løsner fra skinnet og flaker seg.
  • Server med potetsalat og agurksalat. Eller alt du digger til fisk!

Ingredienser

Potetsalat

Agurksalat

Tips

Du kan også bruke laks. Vi har stalket flere kokker til denne retten. Tipset om måten å kutte agurken på slik at agurksalaten blir crispy er fra Terje Ommundsen.
Fisk med sennep, dill og sukker er fra den utrolig blide sjokolademestern Sverre Sætre.

Når vi skal saltbake ting bruker vi dette saltet. Altså ikke Maldon, det blir dyrt!

Hvem har vi stalket?

Pete, Cecilie og alle vi stalker