Gravet laks med fennikelsalat
👯 6 posjoner ⏳ 2-3 dager
Komboen gravet laks, fennikelsalat, sennepssaus og pepperrotkrem er fantastisk. Vår favoritt forrett!
Denne forretten har blitt til ved å kombinere ting vi tenker fungerer sammen, og vipps så ble det en magisk forrett!
Oppskriften
- Bland sammen sukker, salt, hakket dill, sennepsfrø og akevitt i en bolle.
Gravet laks/ørret
- Gni blandingn inn i hele fiskefileten, huske begge sider, med en spiseskje.
- Legg fileten i en pose og press ut luften, det er viktig at posen er helt tett og uten oksygen. Knyt godt. Har du en en vakuumpakkemaskin er det nå du bør bruke den.
- Legg fileten i kjøleskapet og la den ligge i 2-3 døgn. Snu fileten to ganger om dagen.
- Ta fileten ut av kjøleskapet og skjær den i tynne skiver.
- Ha alle ingredienser utenom olje og dill i en bolle eller høy beholder(den som følger med en stavmikser for eksempel.)
Sennepssaus
- Bland alt med en stavmikser eller ei god visp.
- Nå skal du emulere, hell oljen i en tynn stråle i bollen mens stavmiksern kjører, eller visp godt. Nå skal blandingen bli tykkere.
- Rør til slutt inn hakket dill.
- Kutt alle grønnsakene i små like terninger. Bland godt. Smak til med sukker, sitron, salt og pepper.
Fennikelsalat
- Pisk rømme og pepperrot sammen til den har blitt kremet i konsistensen.
Pepperrotkrem
- Start med en klype salt og peper. Smak til.
- Finn frem små tallerkener. Vi starter med ca 1 ts pepperrotkrem i bunnen, midt på tallerken
Hvordan legge opp retten
- Legg et par spiseskjeer salat over kremen.
- Legg ca 3 skiver fisk på salaten
- Ha sennepsaus i små grupper rundt salaten. Her er det bra å ha sausen i en sprøyteflaske eller pose, da blir det vakkert.
- Er det for lite grønt, ha over litt finhakket dill.
Ingredienser
Gravet laks
Sennepsaus
Fennikelsalat
Pepperrotkrem
Tips
Server med skjenning, et typisk trøndersk flatbrød med en søtlig smak.
Hvem har vi stalket?
En god blanding av Trines matblogg, Ida Gran Jansen(Julemat) og egenkomponert