Farmors formkake

👯 1 posjoner ⏳ 2 timer

Korintkake uten korinter. Barndomsminner! sier Petter.

Enkel og digg formkake som Petter fikk servert av farmor Margot i hans oppvekst. Server med sitronglasur. Denne oppskriften er for 2 formkaker.

Oppskriften

  • Sett smøret på benken og la den få romtemperatur. Sett på ovnen på 200 grader.
  • Pisk smør og sukker hvitt. Det betyr at det skal piskes til blandingen ser hvit og fluffy ut.
  • Skill eggene. Rør inn eggeplommer, en av gangen.
  • Sikt inn mel og bakepulver og bland godt før du har i melken litt og litt mens det røres forsiktig.
  • I en annen bolle, stivpisk eggehvitene.
  • Vend stivpisket eggehviter forsiktig inn i kakedeigen med en slikkepott. Dette er viktig for å bevare lufta.
  • Kle 2 brødformer med enten smør eller bakepapir. Ha i deigen.
  • Sett formene i ovnen på nederste rille, stek i ca 1 time.
  • Følg med så kakene ikke blir brent på toppen. Om det begynner å se svart ut dekk kakene med aluminiumsfolie.
  • Stikk en pinne i kaka for å se om den er ferdig. Henger det masse deig igjen, stek litt lenger.
  • Bland melis og sitron til ønsket konsistens. Server rykende fersk formkake med sitronglasuren!

Ingredienser

Melisglasur

Tips

Prøv gjerne med korinter om det gir gode vibber.
Orker du ikke to kaker i dag? Denne kan fint fryses.

Hvem har vi stalket?

Farmora til Pete