Farmors formkake
👯 1 posjoner ⏳ 2 timer
Korintkake uten korinter. Barndomsminner! sier Petter.
Enkel og digg formkake som Petter fikk servert av farmor Margot i hans oppvekst. Server med sitronglasur. Denne oppskriften er for 2 formkaker.
Oppskriften
- Sett smøret på benken og la den få romtemperatur. Sett på ovnen på 200 grader.
- Pisk smør og sukker hvitt. Det betyr at det skal piskes til blandingen ser hvit og fluffy ut.
- Skill eggene. Rør inn eggeplommer, en av gangen.
- Sikt inn mel og bakepulver og bland godt før du har i melken litt og litt mens det røres forsiktig.
- I en annen bolle, stivpisk eggehvitene.
- Vend stivpisket eggehviter forsiktig inn i kakedeigen med en slikkepott. Dette er viktig for å bevare lufta.
- Kle 2 brødformer med enten smør eller bakepapir. Ha i deigen.
- Sett formene i ovnen på nederste rille, stek i ca 1 time.
- Følg med så kakene ikke blir brent på toppen. Om det begynner å se svart ut dekk kakene med aluminiumsfolie.
- Stikk en pinne i kaka for å se om den er ferdig. Henger det masse deig igjen, stek litt lenger.
- Bland melis og sitron til ønsket konsistens. Server rykende fersk formkake med sitronglasuren!
Ingredienser
Melisglasur
Tips
Prøv gjerne med korinter om det gir gode vibber.
Orker du ikke to kaker i dag? Denne kan fint fryses.
Hvem har vi stalket?
Farmora til Pete