Eplekake

👯 8 posjoner ⏳ 45 minutter

Fysen på kvelden? Noen ganger er en superkjapp og saftig eplekake løsningen!

Når det er eplesesong blir det bakt en del med epler her i heimen, spesielt denne som går så raskt å lage. Favorittepletypen til denne kaken er Discovery.

Oppskriften

  • Ta ut smøret så det blir romtemperert.
  • Sett på ovnen på 180 grader.
  • Kle en liten 20cm kakeform med bakepapir, eventuelt en jernpanne.
  • Visp smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp til det blir luftig og nærmest hvitt i fargen.
  • Tilsett ett egg av gangen og rør mellom hver gang.
  • Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme, salt og creme fraiche. Visp i 2 minutter til.
  • Ha røren i formen.
  • Skjær epler i tynne skiver, med skall. Trykke skivene ned i røren og dryss 1 spiseskje brunt sukker over.
  • Stekes i ca 30 minutter. Spørs på ovnen, sjekk med en pinne.

Ingredienser

Tips

Vi pleier å halvere denne siden vi er 2 personer, også har vi deigen i en liten støpejernsstekepanne(15cm).

Hvem har vi stalket?

Ida Gran Jansen