Eplekake
👯 8 posjoner ⏳ 45 minutter
Fysen på kvelden? Noen ganger er en superkjapp og saftig eplekake løsningen!
Når det er eplesesong blir det bakt en del med epler her i heimen, spesielt denne som går så raskt å lage. Favorittepletypen til denne kaken er Discovery.
Oppskriften
- Ta ut smøret så det blir romtemperert.
- Sett på ovnen på 180 grader.
- Kle en liten 20cm kakeform med bakepapir, eventuelt en jernpanne.
- Visp smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Visp til det blir luftig og nærmest hvitt i fargen.
- Tilsett ett egg av gangen og rør mellom hver gang.
- Tilsett hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme, salt og creme fraiche. Visp i 2 minutter til.
- Ha røren i formen.
- Skjær epler i tynne skiver, med skall. Trykke skivene ned i røren og dryss 1 spiseskje brunt sukker over.
- Stekes i ca 30 minutter. Spørs på ovnen, sjekk med en pinne.
Ingredienser
Tips
Vi pleier å halvere denne siden vi er 2 personer, også har vi deigen i en liten støpejernsstekepanne(15cm).
Hvem har vi stalket?
Ida Gran Jansen