Entrecôte med soppsaus

👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter

Entrecôte med soppsaus og salat. En helgesjarmør!

Denne har erstattet den tradisjonelle 'biff med bærne' hos oss. Server med en frisk salat dynket i vinagraitte.

Oppskriften

  • Krydre biffene med salt. La biffene ligge på benken for temperering og la saltet gjøre sine kjemiske ting med kjøttet, noe digg kjemisk.
  • Rens og del soppen. Skjær løken i tynne skiver og hakk eller finsnitt hvitløken.
  • Varm pannen, ha i litt olje og stek biffene over høy varme, cirka 3-4 minutter på hver side. Tilsett en klatt smør, hvitløksfeddene og en kvast urter om du har når du snur biffen.
  • La biffene hvile på en tallerken mens du fikser resten. Hell alt fettet fra pannen over biffene (ikke vask pannen).
  • Tilsett litt ekstra olje, og fres soppen sammen med løk. (Fres soppen i to eller flere omganger for å unngå at pannen blir avkjølt.) Fres godt under omrøring til soppen har fått en pen gyllen farge. Ha all soppen tilbake i pannen, tilsett vin/eplejuice og la det koke inn til det meste av væsken har fordampet.
  • Hell i kraft og fløte og la sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner noe, rør om av og til. Krydre lett med salt og pepper og tilsett parmesan og urter (og gjerne også kjøttsaften fra biffene).
  • Lag vinaigrett. Bland sammen alle ingrediensene og fyll på med en god olivenolje til blandingen tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Server biffen med salat dynket i vinaigrett.

Ingredienser

Vinaigrette

Tips

Entrecôte har litt mer fett enn andre og derfor tar til seg smak bedre. Også er den billigere enn andre bifftyper, to fluer i en smekk!

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen