Entrecôte med soppsaus
👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter
Entrecôte med soppsaus og salat. En helgesjarmør!
Denne har erstattet den tradisjonelle 'biff med bærne' hos oss. Server med en frisk salat dynket i vinagraitte.
Oppskriften
- Krydre biffene med salt. La biffene ligge på benken for temperering og la saltet gjøre sine kjemiske ting med kjøttet, noe digg kjemisk.
- Rens og del soppen. Skjær løken i tynne skiver og hakk eller finsnitt hvitløken.
- Varm pannen, ha i litt olje og stek biffene over høy varme, cirka 3-4 minutter på hver side. Tilsett en klatt smør, hvitløksfeddene og en kvast urter om du har når du snur biffen.
- La biffene hvile på en tallerken mens du fikser resten. Hell alt fettet fra pannen over biffene (ikke vask pannen).
- Tilsett litt ekstra olje, og fres soppen sammen med løk. (Fres soppen i to eller flere omganger for å unngå at pannen blir avkjølt.) Fres godt under omrøring til soppen har fått en pen gyllen farge. Ha all soppen tilbake i pannen, tilsett vin/eplejuice og la det koke inn til det meste av væsken har fordampet.
- Hell i kraft og fløte og la sausen småkoke i 5-10 minutter til den tykner noe, rør om av og til. Krydre lett med salt og pepper og tilsett parmesan og urter (og gjerne også kjøttsaften fra biffene).
- Lag vinaigrett. Bland sammen alle ingrediensene og fyll på med en god olivenolje til blandingen tykner. Smak til med salt og pepper.
- Server biffen med salat dynket i vinaigrett.
Ingredienser
Vinaigrette
Tips
Entrecôte har litt mer fett enn andre og derfor tar til seg smak bedre. Også er den billigere enn andre bifftyper, to fluer i en smekk!
Hvem har vi stalket?
Lise Finckenhagen