Dampet torsk med mangosalsa
👯 4 posjoner ⏳ 30 minutter
Friske rene smaker av ingefær og soya
Dette er en lett og frisk middag. Kan serveres med ris.
Oppskriften
- Om fisken ikke er saltet, legg fisken i salt (se bilde nedenfor). Men ikke la den ligge sånn for lenge, da får du tørrfisk! (eller tørr fisk da..)
- Lag mangosalsa. Kutt mango i terninger, hakk rødløken og bland alt i ei bolle sammen med koriander, lime og chili.
- Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen.
- Rens og del vårløken i to. Legg vårløken på risten og legg fiskestykkene oppå. Krydre med litt kvernet pepper.
- Rens og del pak choy-bladene, legg bladene innimellom fiskestykkene. Dryss over sesamfrø og fordel chili og lime.
- Rør sammen soyasaus, honning og ingefær og drypp en teskje av soyablandingen over hvert fiskestykke.
- Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen (husk at vannet ikke skal berøre fisken). Legg på lokket og damp fisken i 5-10 minutter litt avhengig av tykkelsen. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk.
- Ha over koriander og drypp over restene av soyasausen ved servering. Server med mangosalsa og eventuelt ris.
Ingredienser
Mangosalsa
Tips
Finner du ikke pak choy kan den byttes ut med kinakål.
Hvis du har ingefær igjen, ikke la den bli råtten, frys den i tommelstore terninger.
Det begynner å bli synlig at vi har en yndlingskokk:
Hvem har vi stalket?
Lise Finckenhagen