Crying tiger entrecôte
👯 4 posjoner ⏳ 40 minutter
En veldig rask og enkel grillmiddag med punch!
Denne retten fikk vi servert på Ahaan. Vi digget den, og dro hjem og fant oppskriften i kokken Terje Ommundsens kokebok Thaimani. Årets biff-middag! Vi serverer den med perfekt sidesalat.
Oppskriften
- Rist risen i en tørr stekepanne til de er gyldne, gjør det samme med chilipulver. Avkjøl.
Chilisaus
- Finhakk sjalottløk. Knus risen til pulver, for eksempel i en morter, behold litt av risen til å ha over retten før servering. Ha den morta risen, sukker, chilipulver, limesaft, fiskesaus og finkuttet sjalottløk i en liten bolle, bland sammen.
- Tørk biffen med tørkepapir. Krydre biffen med salt. La biffen ligge på benken for temperering.
Entrecôte
- Varm opp grillen. Og grill biffen etter ønsket stekegrad. Vi griller 3-4 minutter per side, spørs på tykkelsen. Legg biffene til hvile på en tallerken.
- Finsnitt fersk chili. Skjær opp biffen i skiver. Legg på et fat og ha over chilisausen og dryss over rista ris, koriander og finsnittet chili. Server med perfekt sidesalat.