Ovnsbakt skrei

👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter

Ovnsbakt skrei/torsk med lime, chili og koriander, en smaksbombe til hverdags!

Dette er en av våre favoritt hverdagsmiddager, den går kjapt og når skrei er i sesong er det jo luksusmiddag. Skreien er i sesong fra januar til april. Det vil du ikke gå glipp av! Liker du ikke brokkoli? Prøv om igjen med denne oppskriften, gjerne med brokkolini (fås på butikker med litt ekstra utvalg)

Oppskriften

  • Sett på ovnen 180 grader. Legg fisken på en seng med grovt salt og legg i kjøleskapet mens du lager chilisausen.
  • Skjær chilien på langs og fjern frøene. Grovhakk chili og hvitløk. Ha chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, sukker, vann og koriander i en hurtigmikser(eller stavmikser). Kjør raskt sammen.
  • Ta ut fisken og skyll vekk salt som henger igjen, tørk med papir og ha fisken i en ildfast form. Salte og pepre fisken. Ha halvparten av sausen over fisken. Og ha i ovnen i ca 20 minutter (følg med). For å sjekke om fisken er ferdig ved å trykke lett på den med en skje, flaker den seg er den ferdig.
  • Kok ris.
  • Rens brokkoli og del opp i mindre buketter. Skjær hvitløk i tynne skiver.
  • Varm en stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter på høy varme så det freser. Tilsett hvitløk mot slutten. Ha i ca 0,5 dl vann og la det dampe vekk før du blander inn oystersaus og sesamfrø
  • Hakk peanøtter og vårløk.
  • Ha fiskefilet på en tallerken og hell over resten av sausen. Topp fisken med peanøtter, vårløk og koriander. Server med ris og brokkoli.

Ingredienser

Stekt brokkoli

Digg tilbehør

Tips

Kan anbefale sausene som er avbildet(soya- fiske- og oyster-saus), fås kjøpt på asiatiske butikker.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen