Brente mandler
👯 1 posjoner ⏳ 45 minutter
Brente mandler er en av våre X slag til jul. De er også en fin spiselig gave til alle kjente og kjære i desember.
For å lage brente mandler trenger du en dose tålmodighet, som undertegnede nå innser gjelder mange av julebakst-oppskriftene våre. Men dette bør ikke stoppe deg! Brente mandler er digg. Du må også regne med støl rørearm dagen derpå, for her gjelder det å røre - mye.
Oppskriften
- Sett på ovnen på 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel mandlene utover brettet. Sett mandlene midt i ovnen og stek i ca 8 minutter. Til du lukter rista mandler, pass på så du ikke brenner dem. Dette er litt avhengig av ovnen.
Preppe mandler
- Kok opp vann, sukker og vaniljesukker i en stekepanne. La sukkerlaken koke i 2-3 minutter, ha deretter i mandlene. Ha varmen på middels.
Brente mandler
- Nå skal du røre rundt helt til sukkeret begynner å krystallisere seg(se bildene nederst i oppskriften). Ikke bli skremt, det er ikke noe galt, nå skal du fortsette å røre helt til sukkeret blir karamellisert og legger seg rundt mandlene. Dette tar tid, ikke bli fristet til å sette opp varmen for mye, da kan det fort brenne seg.
- Når karamellen er blank ha i en spiseskje med smør, fortsett å rør til smøret har smelta. Smøret gjør at mandlene ikke bare blir en klump.
- Ha mandlene over på et bakepapirkledd stekebrett og fordel mandlene utover før det stivner. Avkjøl og knus, oppbevar i et tett glass eller boks. Holdbar i hele desember.
Ingredienser
Tips
1 porsjon er et norgesglass, om du ønsker å lage mer bør dette gjøres i to omganger. Vi har fulgt Trines oppskrift på brente mandler 2.0 i flere år på rad. Og er meget fornøyd med den.
Hvem har vi stalket?
Trines matblogg