Boeuf Bourgogne
👯 4 posjoner ⏳ 6-7 timer
Høyrygg kokt i vin, kraft og bacon i flere timer. Hyttekos!
Langtidskokt høyrygg er noe vi ofte spiser på hytta. Den lager seg sjæl mens vi stikker på tur.
Ønsker du en kjappere gryte kan du skjære høyryggen i biter og brune de godt, da vil gryta være ferdig etter ca en og en halv time.
Serveres med stappe med en blanding av pastinakk og potet.
Oppskriften
- Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
- Hakk hvitløk.
- Skjær baconet i terninger. Varm en tykkbunnet gryte med litt olje. Sprøstek baconet, og løft det ut av gryta. La fettet være igjen.
- Brun kjøttstykket slik at hele stykket blir skikkelig brunet. Ta ut kjøttstykket av gryta. Legg bacon i gryta og tilsett deretter tomatpuré, hvitløk, timian og laurbær. Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.
- Legg kjøttstykket tilbake i gryta. La den få et oppkok under omrøring.
- Legg på lokk, og la gryten småputre til kjøttet er helt mørt, eller detter fra hverandre som vi pleier å si. Det kan ta ca 6-7 timer.
- Mot slutten av koketiden legg gulrøttene i gryta.
- Stek delikatesse løken gyllen i litt smør i en stor stekepanne. Gjør det samme med soppen, og ha alt sammen i gryta. La det putre videre til løken er mør. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig.
- Skjær pastinakk og poteter i like store terninger. Kok de møre. Stapp med en stapper eller stavmikser. Smak til med smør, fløte, parmesan, salt og pepper.
- Server biff burgund med pastinakkpuré.
Ingredienser
Pastinakkpuré
Tips
Vi bruker en fruktig Bourgogne rødvin i gryta. Smak på vinen, smaker vinen vondt blir maten vond.
Hvem har vi stalket?
Lise Finckenhagen