Betesalat

👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter

Betesalat med grilla chevre og honningglaserte nøtter.

På høsten er betene i sesong, noe som betyr at de er sykt gode! Lag en enkel salat av den. Digg og raskt!

Oppskriften

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skrell betene med skreller og skjær dem i passe tynne skiver. Ha betene over i en ildfast form.
  • Dryss over olivenolje, rør litt rundt og ha over en kvast rosmarin. Sett i ovnen og stek til møre, ca 30 minutter. Betene kan godt avkjøles før du har dem i salaten.
  • Rist nøtter i en tørr stekepanne til de blir gyldne, eller til det begynner å lukte godt av nøttene. Bland i honning og smør og la steke med i et lite minutt. Ta av stekepanna og skvis over sitron.
  • Skjær chevre i skiver. Legg osten i en form dekt med bakepapir. Ha i ovnen og sett på grill. La osten få en gylden farge, dette tar noen minutter. Spørs på ovnen.
  • Ha salat i en bolle, dryss over en god olivenolje og balsamicoeddik og bland sammen. Del betene i passende biter, ha i salaten. Dryss over havsalt. Ha i nøtter og ost. Server!

Ingredienser

Tips

Betesalat kan varieres med hva du liker. Men denne er inspirert av Det glade kjøkken!

Hvem har vi stalket?

Rolf-Anders